VENDRYNĚ, JABLUNKOV /  Vendryňští Gimnaści staví nejenom pyramidy, ale každým rokem stavěli také na „Gorolu“ stánek Místní skupiny PZKO Vendryně. Letos tomu bylo jinak – v areálu Městského lesa si vendryňští členové PZKO postavili stánek natrvalo.  

Takové foto v průběhu příprav na „Gorola” již nepořídíte

–  Důvodů ke stavbě stánku bylo několik. Tím nejdůležitějším byl fakt, že životnost toho starého se chýlila ke konci. Tak jsme začali přemýšlet, co s tím. Prodiskutovali jsme to ve výboru naší skupiny a shodli se, že by nebylo odvěcí postavit si stánek natrvalo – vysvětlil předseda MS PZKO Vendryně Bogusław Raszka.

– Poptal jsem se na Městském úřadě v Jablunkově a ukázalo se, že náš nápad je skvěle načasovaný, neboť Jablunkovu nevyšla dotace na stavbu stánku v rámci projektu. Město nám pomohlo v právních záležitostech, a stánek jsme tak mohli postavit – sdělil Raszka.

Zároveň dodal, že stánek nebude otevřený pouze jednou do roka na jedné akci: Chceme, aby náš stánek byl nejenom k dispozici našeho PZKO na Gorolskim Święcie, ale i v rámci spolupráce také pro akce, které pořádá město Jablunkov. 

Stavbu, kterou postavil majitel vendryňské truhlářské firmy, financovala Místní skupina PZKO Vendryně.  

 (indi)

 

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.