ČESKÝ TĚŠÍN / Ve čtvrtek 25. července odpoledne a v noci provedla Městská policie Český Těšín také preventivní akci na kontrolu jízdních kol.

Strážníci prověřili celkem 14 jízdních kol a jejich majitelé. U jednoho jízdního kola bylo zjištěno, že se jedná o odcizený předmět v evidenci, proto si celou záležitost převzala Policie ČR k dořešení.

Tyto akce budou na území města z důvodu obecného nárůstu krádeží jízdních kol probíhat ještě častěji.

Město Český Těšín i letos pořídilo materiál pro forenzní značení syntetickou DNA. Díky tomu strážníci označili dalších 50 jízdních kol. Doposud již bylo takto zabezpečeno celkem 510 bicyklů, invalidních křesel nebo elektrických vozítek pro imobilní občany.

Označené předměty jsou zaregistrovány nejen do databáze města Český Těšín, ale i do celorepublikové, která je zároveň také mezinárodní.

Štítky: , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.