KOŠAŘISKA / V letošním roce stojí zato navštívit festival Beskydské kotlíky (Beskidzkie Kociołki) pořádaný Spolkem Beskydských kuchařů v České republice. A to nejen proto, že se jedná o jubilejní desátý ročník akce, která podporuje tradici vaření v kotlících podle tradičních receptů z různých koutů Karpat.

Druhým důvodem k návštěvě je fakt, že letos poprvé bude připravená jídla  ochutnávat nejenom odborná porota, ale i publikum. Vařit budou samozřejmě studenti gastronomických škol.

Henryk Cieślar, předseda spolku přiznal, že dosavadní formule soutěže nebyla pro obecenstvo až tak moc atraktivní – pravdou je, že se mohli dívat, ale nemohli ochutnat. „Všichni, kteří budou mít chuť mohou ochutnávat a hodnotit. Soutěžní týmy tak budou oceněné nejenom jury, ale i diváky,“ sdělil předseda Spolku beskydských kuchařů.  

Festival se bude konat v sobotu 8. června, tradičně ve středisku Pasieczki v Košařiskách, a začne v 11 hod. Kuchařské týmy začnou vařit v 15-20 minutových odstupech tak, aby nedovařili všichni najednou.

Kromě soutěže a posoutěžní ochutnávky se můžete těšit také na guláš pro všechny a hudbu v podání horalské kapely.

(indi)

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.