Halina Szczotka
E-mail: halina.szczotka@zwrot.cz
KOŠAŘISKA / V letošním roce stojí zato navštívit festival Beskydské kotlíky (Beskidzkie Kociołki) pořádaný Spolkem Beskydských kuchařů v České republice. A to nejen proto, že se jedná o jubilejní desátý ročník akce, která podporuje tradici vaření v kotlících podle tradičních receptů z různých koutů Karpat.
Druhým důvodem k návštěvě je fakt, že letos poprvé bude připravená jídla ochutnávat nejenom odborná porota, ale i publikum. Vařit budou samozřejmě studenti gastronomických škol.
Henryk Cieślar, předseda spolku přiznal, že dosavadní formule soutěže nebyla pro obecenstvo až tak moc atraktivní – pravdou je, že se mohli dívat, ale nemohli ochutnat. „Všichni, kteří budou mít chuť mohou ochutnávat a hodnotit. Soutěžní týmy tak budou oceněné nejenom jury, ale i diváky,“ sdělil předseda Spolku beskydských kuchařů.
Festival se bude konat v sobotu 8. června, tradičně ve středisku Pasieczki v Košařiskách, a začne v 11 hod. Kuchařské týmy začnou vařit v 15-20 minutových odstupech tak, aby nedovařili všichni najednou.
Kromě soutěže a posoutěžní ochutnávky se můžete těšit také na guláš pro všechny a hudbu v podání horalské kapely.
(indi)
Štítky: Beskydské kotlíky, Pasieczki
Komentáře