Noc muzeí se stává velmi populární akci. Letos se k ní poprvé přidá také obec Brenna. Přesněji řečeno jedná se o zajímavá místa v Górkach a Brenne, kter8 na návštěvu budou tentokrát zvát v noci.  

V Muzeu Zofii Kossak-Szatkowskiej w Górkach Wielkich od 17.30-19.00 hod. budou připravené atrakce pro děti, v 19 hod. začne slavnostně Noc muzeí, a od 19.00 do 23.00 hod. – prohlídky. Ve 20 hod. je na programu procházka s průvodcem po hoře  Bucze, a k vidění bude kostel a ženská harceřská škola. Samozřejmě nebudou chybět i zajímavé informace z období 2. světové války, anebo informace o tamní přírodě.

Sbor dobrovolných hasičů v Górkach Wielkich připravil výstavu hasičského vybavení. Atrakce na účastníky čekají rovněž Chlebowej Chacie v Górkach Małych, Dworku Myśliwskim „Konczakówka” v Brenne, a také ve škole v Brenne, ve které funguje observatoř netopýrů, anebo v Beskidzkim Domu Zielin „Przytulia” nebo Koziej Zagrodzie, ve které ve 20 hod. se můžeme podívat na výrobu sýra na ohni.

(indi)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.