KARVINÁ / Zajímavě se rýsuje další setkání Diskusního klubu ve Středisku polské literatury Regionální knihovny v Karviné-Fryštátě. To určitě potvrdí i posluchači Mezigenerační Regionální univerzity Polského kulturně-osvětového svazu v Českém Těšíně.

Na Mezigenerační regionální univerzitě totiž nedávno přednášela Jana Raclavská z Katedry polonistiky na Ostravské univerzitě, která si jako předmět přednášky vybrala „Svět rostlin v poezii Henryka Jasiczka“, a posluchače velmi zaujala.

Pořadatele Diskusního klubu pozvali Janu Raclavskou do knihovny, a i tentokrát její přednáška bude věnována Jasiczkovi. Setkání se bude konat v úterý 14. května v 16.30 hod. v Karviné, v budově krajské knihovny u náměstí Masaryka.

Tématem přednášky bude Humor v tvorbě Henryka Jasiczka. Na setkání bude i herec Karol Suszka, který posluchačům představí úryvky autorových děl.

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.