1. Noční procházka Zámeckým vrchem

Ve čtvrtek a sobotu zveme na komentovanou procházku Zámeckým vrchem v Cieszyně, která začne po setmění. Sraz účastníků ve 20.30 u turistického informačního centra.

2. Kaj indzi inakszy – u nas po naszymu!

Cieszyńský Dom Narodowy a SVČ Amos Český Těšín zvou v pátek  na další z cyklu folkloristických akcí s názvem „Kaj indzi inakszy – u nas po naszymu”. Na náměstí v Cieszyně od 14 hod. na programu budou: vystoupení lidových kapel, workshopy pro děti, prodej rukodělných práci, stánky s regionálními pochoutkami.

3. Vzpomínková akce

Místní skupina PZKO Třinec – Dolní Líšná pořádá v pátek setkání u památníku obětem II světové války. Sraz v 17 hod. u Domu PZKO. Po položení věnců následuje společné posezení v Domě PZKO.

4. Złoty Kłos

V rámci Mezinárodní prohlídky regionálních souborů „Złoty Kłos” v Zebrzydowicích již od středy vystupují soubory z Polska a z České republiky. V pátek od 10.00 se odehraje druhá část soutěžních vystoupení.

5. Jan Szymik a Hardy Marzuki o divadle a The Beatles

Regionální knihovna Karviná, Oddělení polské literatury zve na hudební večer. V Literárním salónu v Karviné-Mizerově vystoupí v pátek od 18 hodin herec Jan Szymik a kytarista Hardy Marzuki.

6. Den matek z Doubravě

Místní skupina PZKO Doubrava zve v sobotu na setkání u příležitosti Dne matek. Od 15 hod. na programu bude hudební představení s názvem „Historia muzyki w pigułce”. Dějiny hudby originálním a vtipným způsobem představí Duo Vrámoll. Po programu společné posezení.

7. Koncert v Ustroni

V neděli doporučujeme rovněž výlet do Ustroně, kde proběhne koncert souboru Estrada Regionalna Równica. Začátek v 11 hodin na horní stanici lánové dráhy Czantorie. Na programu budou i další atrakce.

8. Na kole s „Olzou“

Cyklistický spolek „Olza” PTTS Beskid Śląski zve ne nedělní výlet na kolech. Sraz účastníků v 9.45 u požární zbrojnice v Masarykových sadech v Českém Těšíně. Kam se cyklisté vydají, zůstane záhadou  téměř do konce. Každopádně je čeká cca 20 km nepříliš náročné cesty.

9. Rodinný piknik v Bocanovicích

Místní skupina PZKO v Bocanovicích připravila nabídku pro celou rodinu. V neděli na zahradě Domu PZKO se bude konat rodinný piknik. Akce bude zahájena v 10.30 hodin. Na programu je mj společný oběd s tradiční polskou kuchyní, přehlídka Sboru dobrovolných hasičů, společná vycházka.

10. Vítaní jara v Loukách

Na vítaní jara a pálení čarodějnic zvou v neděli dopoledne Poláci z Louk. Akce začne v 15.30 na místním hřišti. Doporučujeme obléct si nějaký originální tematický kostým.

(pe)

 

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.