ZEBRZYDOWICE / Léto a prázdniny sice jsou daleko, ale už je tepleji, takže není na škodu zjistit, kde můžete během sezóny relaxovat nad vodou. Jedním z takových míst je rybník Młyńszczok, který se nachází hned za palácem v Zebrzydowicích.

Ideální místo k odpočinku i při cestě po hradech podél Petrůvky (popsali jsme už palác v Prstné na jeho trase a dřevěný kostel Nanebevstoupení Páně v Marklovicích Dolních).

Dnes tedy popisujeme místo, které není spojeno s historií a kulturou, ale s relaxací a sportem – rybník Młyńszczok. Vzniklo zde Centrum vodních sportů. Během dvou prázdninových měsíců můžete využít bazény a půjčovny vodního vybavení. Určitě budete také moci plavat na rybníku na vodním kole nebo kánoí, a dokonce i na plachetnici. Můžete také zkusit windsurfing.

Všechno výše uvedené vybavení je k dispozici v místní půjčovně, pouze k použití plachetnice, musíte předložit licenci.

Rybník je asi 800 metrů dlouhý a 400 metrů široký. Jsou v něm odděleny dva bazény, větší a menší, je zde také skluzavka, velká i malá, v půlmetrovém bazénu pro děti. Jsou to takzvané plovoucí bazény, které tvoří speciální plovoucí mola. Stěny a dno jsou vyrobeny z plastového pletiva. Koupaliště není v zemi – bylo zakotveno pomocí našroubovaných do dna kůlů.

K dispozici je pláž (písečná, přes 50 metrů písečné pobřeží) a dřevěné molo. Voda v rybníku „Młyńszczok“ je pravidelně kontrolována. A kdo dává přednost sportu a rekreaci na souši, ale v blízkosti vodní nádrže, má k dispozici cestu pro procházky a cyklistiku nebo jízdu na kolečkové bruslích kolem rybníka.

(indi)

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.