Připravili jsme pro vás seznam zajímavých akcí, které proběhnou o víkendu.

1. Valné shromáždění a oslavy MDŽ

Nejen shrnutí posledního roku, ale i oslavy MDŽ připravuje Místní skupina PZKO Karviná-Nové Město na Valné shromáždění, které se bude konat v nedělí v 15.30 v Klubu seniora Archa v Havířské ulici.

2. Bielska Zadymka Jazzowa

Mezinárodní jazzový festival v Bílsko-Bialé pokračuje dalšími koncerty, mj. v Galerii Sfera, Bielském centru kultury a v klubu Metrum. V sobotu v 19 hod. proběhne nevšední koncert na hoře Szyndzielnia – „Jazz na szczycie“. Účastnici se dostanou pod vrchol lanovkou, pak bude následovat průvod s pochodněmi k turistické chatě.

3. Den na lyžích s Moravskoslezským krajem

Veřejné lyžařské závody v obřím slalomu, které pořádá Moravskoslezský kraj, budou určené pro děti i dospělé. Zkrátka pro všechny lyžaře, kteří si chtějí vyzkoušet své lyžařské dovednosti. V sobotu 9.3. ve Ski areálu Bílá (zahájení v 9.45) a 16.3.2019 ve Ski areálu Kopřivná.

4. Beskydská lyže

Lyžovat se bude i v Mostech u Jablunkova. V sobotu zveme na „Beskydskou lyži“ – lyžařské závody dětí ZŠ z Jablunkovska. Závody se budou konat v sobotu ve Ski areálu v Mostech u Jablunkova. Kromě závodů se můžete těšit na zábavu pro děti i dospělé a vystoupení kapely BLAF . Start závodu v 9.00.

5. MDK v Horní Suché

Mezinárodní den žen budou slavit členové Místní skupiny PZKO Horní Suchá a jejich hosté. V sobotu od 15 hod. zvou do Domu PZKO na setkání u příležitostí svátku všech dívek a dám. Na programu bude vystoupení skupiny Niezapominajki.

6. Oslavy dne žen a finále soutěže „Oryginalna Kobieta Śląska Cieszyńskiego 2019″

V sobotu v Hotelu Groń v polské Istebne proběhne finále soutěže „Oryginalna Kobieta Śląska Cieszyńskiego 2019“ spojená s oslavami Dne žen. Na programu je mj. modní přehlídka, koncert, stánky a workshopy.

8. Esoterický festival

Již podesáté proběhne v Třinci Esoterický festival. Po celou sobotu se budou v KD Trisia konat zajímavé přednášky o zdravém životním stylu, workshopy, cvičení a praktické semináře, hudba, divadlo. Nebude chybět stánkový prodej a zdravé občerstvení.

9. Turnaj ve stolním tenise „O pohár starosty“

Kdo si chce zahrát stolní tenis, může v sobotu vyrazit do Vendryně. Od 8.30 v hale stolního tenisu ve Venryňském parku zahraji dospěli v pěti kategoriích. Občerstvení zajištěno. Na akci zvou Obecní úřád, PTTS Beskid Śląski a MK PZKO Vendryně.

10. Náramky přátelství v Archeoparku

Archeopark Chotěbuz-Podobora zve děti a jejich rodiče na kreativní workshop výroby náramků přátelství z bavlnek. Tuto zajímavou a hravou techniku se budete učit v sobotu od 9 do 16 hodin.

11. Pohádková sobota v Jablunkově

V sobotu  v 17.00 zveme děti a jich rodiče do sálu jablunkovské radnice. V rámci Pohádkových sobot v Jablunkově  zde vystoupí „Divadlo v Batohu“ s pohádkou „O Nebojsovi“. Vstup zdarma.

(pe)

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.