S Ladislavem Slívou, bývalým ředitelem Těšínského divadla v Českém Těšíně, básníkem, překladatelem a teoretikem divadla, který zemřel v sobotu 19. ledna, se v sobotu v rodinném kruhu rozloučili jeho nejbližší. Byl velkým přítelem Poláků a v roce 1996 ho Polsko vyznamenalo odznakem Zasloužený o polskou kulturu.

Narodil se 13. listopadu 1941 v Ostravě Bartovicích. Na brněnské univerzitě studoval češtinu, ruštinu a polštinu a poté začal pracovat v brněnském divadle poezie. Byl učitelem v Havířově, poté divadelním recenzentem, překladatelem, literárním vedoucím v divadlech v Ostravě a Opavě, pedagogem na Janáčkově konzervatoři v Ostravě, člen divadelní poroty Ceny Thálie.

V letech 1990-1996 byl ředitelem Těšínského divadla. Podílel se rovněž na aktivitách pro propagaci divadla v regionu, stal se členem vedení Mezinárodního divadelního festivalu Bez Hranic, pracoval v porotě Divadelního festivalu divadel Moravy a Slezska.

red

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.