VARŠAVA / Předsedkyně HV PZKO Helena Legowicz spolu s Mariuszem Wałachem, předsedou Kongresu Poláků, představili úspěchy polské komunity v Zaolzí před Komisí pro emigraci a komunikaci s Poláky v zahraničí polského Senátu. Setkání se konalo dnes v Senátu Polské republiky ve Varšavě. Helena Legowicz spolu s Mariuszem Wałachem se snažili přiblížit členům komise a hostům život Poláků v našem regionu. Přednesli otázky týkající se polských organizací, médií a vzdělávání. Představili také dokument „Vize 2035“ a Fundusz Rozwoju Zaolzia. Jejich vystoupení bylo odměněno potleskem.

– My všichni jsme ohromeni. Tento potlesk je vděčností za to, že jste tam jako Poláci, zůstali jste Poláky, jste věrni vašim otcům, vašim předkům,“ řekla senátorka Janina Sagatowska, předsedkyně komise po jejich vystoupení.

Velmi zajímavá byla diskuse a otázky senátorů adresované předsedům našich organizací. Budeme o nich brzy psát.

Průběh celého zasedání si můžete prohlédnout zde.

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.