REGION / Doprovázelo je dobré počasí i humor. Pěkná trasa (i když Beskydské vrcholy byly obklopeny mlhou), navíc každý mohl přizpůsobit délku výletu svým schopnostem a časovým možnostem.

Po 7 km cesty podél malebné přehrady Hrabina a po ulici Lipové přes Mistřovice do Žukova dorazila skupina k restauraci Na Kopcu u cesty Frydecká, kde se všichni posilnili.

Ne všichni pokračovali po plánované trase. Někteří využili možnosti návratu autobusem do Těšína nebo do Karviné, Havířova z autobusové zastávky, která je hned vedle hostince. Zbytek se však vydal dále kolem památníku obětí první světové války, přes Dolní Žukov a Svibici, trasou v délce 15 km. Ty, kteří se rozhodli vrátit se do Těšína pěšky, aura ocenila nádherným sluncem.

Kdo nebyl, může si přečíst číslo 8 měsíčníku Zwrot z roku 2018, kde je trasa podrobně popsána.

Další výlet se „Zwrotem“ a „Beskidem“ je naplánován na 12. února. Tentokrát trasa vede z Hnojníku do Ropice a pro ty, kteří chtějí, až do Českého Těšína. Odjezd vlakem z Českého Těšína do Hnojníku v 8:40.

(indi)

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.