JABLUNKOV / Tradiční doprovodnou akcí Velkého svátečního krmáše polské knihy v Domě PZKO v Jablunkově je literární Kavárnička pod Pegasem (Kawiarenka pod Pegazem), kterou pořádá Místní skupina Polského kulturně-osvětového svazu. Letos kavárnička u této příležitosti zvala 8. prosince na setkání s Małgorzatou Bryl-Sikorska.


Stanisław Gawlik, který setkání provázel slovem, hlavní aktérku nemusel moc představovat, neboť Małgorzata Bryl-Sikorska je na Zaolší známa jako redaktora Głosu. V kavárničce prezentovala svůj literární debut – povídku „Przełom.

Knihu psala pět let. Inspiraci ji bylo dění, které jako novinářka sledovala během své práce. Zajímalo ji zejména dění kolem místních samospráv a angažovanost obyvatel v obcích.
CR

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.