SVIBICE / V Svibici bude zítra kralovat bílá a červená barva. Dojde ke spojení oslav 100. výročí polské nezávislosti, 145. výročí vzniku polské školy a budovy, kde sídlí Polský dům PZKO.

Setkání bude zahájeno v 14,00 bohoslužbou za zemřelé učitele a žáky místní polské školy v kostele sv. Hedviky ve Svibici. Během mše vystoupí se zpěvy sbor „Lira“ z MS PZKO  Karviná-Darkov. Po bohoslužbě se všichni  přesunou před Polský dům, kde bude předvedena zahajovací scénka, samozřejmě za účasti žáků.

V 16,00 se „Lira“ objeví znovu. Později bude následovat zábavnější program. Pořadatelé připravili kvíz o Polsku na témata jako je historie, geografie, hudba, sport, literatura nebo současnost. Setkání skončí koncertem rockové skupiny BC / DD. Samozřejmě budou hrát staré polské hity. Kromě kultury se organizátoři postarali i o kulinářské záležitosti. V nabídce bude totiž spousta lahůdek polské kuchyně.

kc

Štítky: , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.