TĚŠÍN, ČESKÝ TĚŠÍN / Od pátku do neděle 21.-23. září opět bude otevřena symbolická truhla, ve které je uchováno bohatství tradic Těšínského Slezska. V obou Těšínech se bude konat už XVIII ročník pořádané Zámkem Těšín a Domem dětí a mládeže v Českém Těšíně akce Skarby z Cieszyńskiej Trówły / Poklady z těšínské truhly.

Na programu budou výstavy, koncerty a dílny. V pátek v těšínské Městské knihovně se budou konat také trhy používaných knih „Knihovnická truhla pokladů, to znamená větrání skladů“. V poledne se ve dvoře Muzeum Těšínského Slezska setkají milovníci lidových písni na akci „Společně zpíváme po naszymu“. Jablunkovská kapela Nowina bude jedním z interpretů odpoledního koncertu „Setkání dvou hor“.

V sobotu se na české straně v literární kavárně Avion bude konat koncert u příležitostí století vzniku Československé republiky. Do Zámku Těšín se můžete vydat na film „W blasku harfy”, který pojednává o známe v našem regionu harfistce Ewie Jaślar. V neděli se na zámeckém nádvoří uskuteční Těšínský řemeslný jarmark. Tradičně se už bude konat „Těšínská soutěž pečení štrúdlu Kingi Iwanek-Riess”. Třídenní akce skončí společným zpíváním se souborem „Zespół Pieśni i Tańca Ziemi Cieszyńskiej“.

red

 

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.