TĚŠÍN / Cieszyński Przekładaniec – právě takto pořadatelé nazvali prezentaci těšínských nevládních organizací, která se konala v sobotu 15. září na těšínském Rynku. Zúčastnilo se jí více jak dvacet těchto organizací. „Je jich víc než loni,“ uvedli pořadatelé druhého ročníku festivalu.

„Jedná se o organizace, které působí v různých oblastech života občanů. Jsou zde sportovní ale také dobročinné organizace, nebo spolky, které se zabývají kulturní činností, činností pro ženy a mnoho jiných. Tento festival je určen především našim občanům. Naším cílem je to, aby se orientovali v nabídce těchto organizací a měli možnost poznat jejich činnost a cíle, které realizují – řekla Halina Bocheńska, předsedkyně Gminnej Rady Działalności Pożytku Publicznego.

Hranice prakticky neexistuje. Můžete se volně pohybovat mezi oběma částmi města. Proto by tyto akce mohly zaujmout také lidí z Českého Těšína, protože určitě najdou pro sebe něco zajímavého z činností nevládních organizací v Těšíně. A pořadatelé plánuji tuto akci realizovat každoročně.

(indi)

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.