Nahlédněte do naší nabídky víkendových akcí

1. Koncert Lake Malawi
Přijďte v páteční večer do kavárny Avion v Českém Těšíně na koncert populární české kapely s třineckým rodákem, Albertem Černým. Pořádá Městská knihovna Český Těšín. Začátek ve 20 hod.

2. Fotografická výstava
URSUS zážitkové centrum v Dolní Lomné zve na výstavu fotografií s názvem “Obrázky“. Fotografie zde vystavuje Ignác Levák – člen Fotoklubu Jablunkov. Vernisáž se koná v pátek v 17 hodin. Výstava bude k vidění do 24.8.

3. O zbojníku Ondrášovi
O Ondrášovi, nejslavnějším slezském zbojníkovi bude řeč během dalšího z cyklu setkání v Książnicy Cieszyńské. V pátek v 17 hodin se zde budou probírat zajímavé dokumenty týkající se procesu zbojníků v 1716 roku v Cieszyně.

4. Týden beskydské kultury
V sobotu začne jedna z největších folklorních akcí na světě. Po devět dnů v několika městech a obcích na jihu Polska (mj. Wisla, Żywiec, Maków Podhalański, Istebna) budou vystupovat folklorní soubory z mnoha zemí a kontinentů. Ve Wisle se zahájení festivalu bude konat v sobotu v 15.30 hod. (průvod souborů).

5. Ligotský jarmark
Komorní Lhotka zve na 19. ročník Ligotského jarmarku, který se bude konat v sobotu v areálu zakulturním domem. Těšit se můžete na bohatý kulturní a doprovodný program. Už od 11 hod. vystoupí například Capkovci ze Skalitého a dechový orchestr Jablunkovanka, odpoledne pak např. František Neděď . Pro děti jsou připraveny soutěže a atrakce.

6. Dřevařská soutěž
O víkendu bude u hotelu Grůň v Mostech u Jablunkova probíhat Dřevařská soutěž. Řezbáři s mezinárodní účastí budou vyřezávat sochy na téma “Pastevectví, zvířata, lavičky”. Akce začíná v sobotu v 7 hod. prezentací soutěžících. Po celý víkend doprovodný program.

7. Sklizeň barev
Archeopark v Chotěbuzi zve v sobotu na kurz barvení rostlinnými barvami. Objevte šíři odstínů získaných z rostlin a dřevin a odneste si domů vzorníček barev z dávné minulosti. Od 9 do 17 hodin.

8. Anenská pouť v Ráji
Tradiční Anenská pouť se bude konat v neděli u kaple sv. Anny a Domu PZKO v Karviné Ráji. Mše jsou naplánované na 8 hodin polská a 10 hodin česká. Místní skupina PZKO v Raji zve do zahrady Domu PZKO za zahradní slavnost.

9. Anenská pouť a Běh na Kozubovou
Tradiční Anenská pouť se v neděli uskuteční i na vrchu Kozubová u kapele sv. Anny. Jako obvykle na programu bude i doprovodná akce – běh na Kozubovou (start závodu je u pekárny v centru Dolní Lomné od 10 hodin).

(pe)

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.