ČESKÝ TĚŠÍN, CIESZYN / Podle diváků nejlepším představením 28. Mezinárodního divadelního festivalu Bez hranic, který skončil včera, byla Píseň Leara. A to znamená, že hlavní cenu – Zlomenou závoru – získal polský soubor Teatr Pieśń Kozła. O cenu bojovalo 11 představení.

Letošního ročníku festivalu se zúčastnily divadelní soubory z České republiky, Polska a Slovenska. Vedle divadelních představení se v programu objevily také koncerty a výstavy. Kromě toho už podruhé se konala diskuze s hostem divadla v rámci série Odpoledne s mistrem, letos s Bolkem Polívkou. – Vypadá to, že jsme vytvořili novou tradici setkání s hereckými mistry – uvedl umělecký ředitel festivalu Janusz Legoń.

Organizační ředitelka festivalu z české strany Petra Slováček Rypienová zdůraznila, že většina představení se setkala s opravdu výjimečným zájmem publika.

Letošní festival zanechal také v Českém Těšíně konkrétní stopu – strom Olgy Havlové, který na začátku festivalu byl zasazen v Masarykových sadech.

ikz

Štítky:

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.