PRAHA / Jaké je Polsko? Na tuto otázku mohli najít odpověď každý, kdo se v sobotu 16. června vydal na Polský den. Ten se jako vždy konal v zahradách polského velvyslanectví v Praze. Pořadatelem akce byl Polský institut v Praze.


Polského dne se letos zúčastnilo více než dva tisíce návštěvníků. Kromě polských specialit, které každý mohl ochutnat, byly vystavené i rukodělné výrobky. Na scéně probíhala prezentace polských měst – Vratislavi a Štětina. Další polské města připravily pro návštěvníky různé překvapení, zejména pro ty nejmladší – konala se například výtvarná soutěž, byla k vidění výstava hraček či vláčků. Ke poslechu zahráli hudebníci opolské filharmonie.

-Tohoto typu akce prolomují stereotypy. Doufáme, že Češi díky Polskému dni poznají Polsko o trochu lépe – shrnul cíl akce ředitel Polského institutu v Praze Maciej Ruczaj.
IW

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.