KOŠAŘISKA / Pod horou Kikula to v sobotu 2. června opět bude líbezně vonět. V rekreačním středisku Pasieczki se totiž bude konat již 9. ročník mezinárodní kuchařské soutěže pro žáky gastronomických škol Beskydské kotlíky (Beskidzkie Kociołki).


-Podstatou soutěže je vytáhnout na denní světlo staré kuchařské recepty pastýřů a propagovat tradiční přípravu pokrmů v kotlících mezi mladými adepty kulinářského umění – vysvětluje cíl soutěže její spoluorganizátor Henryk Cieślar, který s nápade festivalu také přišel.

Klání mezi několika týmy mladých kuchařů z Česka, Polska a Slovenska začne dopoledne. Jelikož se lze při této soutěži lecčemu i přiučit, například na co se dívá profesionální jury během hodnocení jídla, sobotní návštěva střediska Pasieczki může být pro domácí gurmány velice přínosná.
red

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.