ČESKÝ TĚŠÍN-SVIBICE / Na výroční schůzi se členové Místní skupiny Polského kulturně-osvětového svazu v Českém Těšíně-Svibici setkali v pátek odpoledne 9. března.

Loni se podařilo členům svibického PZKO uspořádat všechny tradiční akce. Zároveň byla ukončená i oficiální část projektu týkajícího se spolupráce s MS PZKO Dolní Lištná a Obecním kulturním střediskem v Jasienici.

Pokud se jedná o plán akcí na letošní rok, tak svibičtí členové PZKO se určitě nudit nebudou. Po plese, který se již konal, budou ke konci března závodit na bowlingovém turnaji, následně se v dubnu bydají na prohlídku Zámeckého pivovaru v Cieszyně, začátkem května je v plánu brigáda a 18. května pak vaječina. Po prázdninách, hned na začátku září, se uskuteční tradiční Kobzol Szoł, 13. září je v plánu novinka – Svátek jablka. V prosinci pak členové svibické MS PZKO budou zdobit sváteční perníčky.

Výroční schůze měla i slavnostní akcent – do Zlaté knihy PZKO se zapsal dlouholetý člen MS Władysław Szczyrba.

Svibická MS PZKO má 130 členů, na schůzi byli přijati členové noví: Gabriel Bonek, Roman Czudek, Filip Dorda a Fabian Byrtus.

(indi)

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.