TORUŃ / V Toruni začaly XVIII Światowe Igrzyska Polonijne. Sportovní klání slavnostně zahájil předseda polského senátu Stanisław Karczewski.

Tým ze Zaolší už v Toruni je. Závodů se účastní zhruba tisíc sportovců z 33 zemí, nejvíce jich je právě z Čech. Například z Ekvádoru do Toruně přijela pouze jedna osoba.

Sportovci mají před sebou klání ve 25 disciplínách v různých kategoriích. K získání je 3 300 medailí. Na jednu z prvních dosáhla Jana Kawulok, která vybojovala druhé místo v běhu na 5 kilometrů.  

Zaolší již získalo i zlato. V kategorii mužů do 16 let v běhu na 5 kilometrů nejcennější kov vybojoval Adam Breznen. 

Igrzyska Olimpijskie se konají pod záštitou prezidenta PR Andrzeje Dudy, mecenáši jsou Senát PR a ministerstvo sportu a turistiky. Akci pořádá město Toruň a sdružení Stowarzyszenie „Wspólnota Polska”. 

Štítky: , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.