Nahlédněte do naší nabídky víkendových akcí.

1. Beata Bocek v Avionu
V rámci hudebního salonu v českotěšínské kavárně-čítárně Avion vystoupí v pátek od 17 hod. slezská písničkářka Beata Bocek. Uslyšíte její autorskou tvorbu prezentovanou v různých jazycích v doprovodu jejich oblíbených nástrojů: akordeonu, ukulele, koncovky a kytary.

2. Deník legionáře z Karviné

Książnica Cieszyńska zve v pátek na setkání z cyklu „Cymelia i osobliwości ze zbiorów Książnicy Cieszyńskiej”. Tentokrát nahlédneme do velmi zajímavého textu – soukromého deníku z let 1990-1918, kterého autorem byl polský legionář Szczepan Koppel z Karviné.

3. Beskyd rallye v Karviné

Dvacátý ročník spanilé jízdy automobilových veteránů Beskydskou krajinou zavítá v rámci své Moravské etapy i do Karviné. Přijďte si v pátek prohlédnout nadčasovou krásu aut-veteránů na Masarykovo náměstí ve Fryštátu, od 10.30 do 13.30 hod.

4. Týden beskydské kultury

V sobotu začíná jedná z největších folklorních akcí na světě. Po devět dnů v několika městech a obcích na jihu Polska (mj Wisla, Żywiec, Maków Podhalański, Istebna…) budou vystupovat folklorní soubory z mnoha zemí a kontinentů.

5. Ligotský jarmark

Komorní Lhotka zve na 18. ročník Ligotského jarmarku, který se bude konat v sobotu v areálu za kulturním domem.Těšit se můžete na bohatý kulturní a doprovodný program. Už od 11 hod. vystoupí například dechový orchestr Malá černá hudba, odpoledne pak např. Neomiracles a další kapely. Pro děti jsou připraveny soutěže a atrakce.

6. Archeopark z ptačí perspektivy

Ornitolog a historičtí sokolníci budou v sobotu vévodit programu Z ptačí perspektivy v Archeoparku v Chotěbuzi. Sokolnické vystoupení a výstava dravců jsou plánovány na 13.00 a 15.30 hodin

7. Dřevařská soutěž

O víkendu bude u hotelu Grůň v Mostech u Jablunkova probíhat Dřevařská soutěž. Řezbáři s mezinárodní účastí budou vyřezávat sochy na téma „Lesní zvířata“. Akce začíná v sobotu v 7 hod. prezentací soutěžících, v 18 hod. bude hrát country kapela „Karavana“. V neděli v 7 hod. zahájení druhého dne soutěže.

8. Anenská pouť v Raji

Tradiční Anenská pouť se bude konat v neděli u kaple sv. Anny a Domu PZKO v Karviné Ráji. Mše jsou naplánované na 8 hodin polská a 10 hodin česká, od 14 do 20 hodin se pak návštěvníci mohou těšit na Malou černou hudbu.

9. Anenská pouť a Běh na Kozubovou

Tradiční Anenská pouť se v neděli uskuteční i na vrchu Kozubová u kapele sv. Anny. Jako obvykle na programu bude i doprovodná akce – běh na Kozubovou (start závodu je u pekárny v centru Dolní Lomné od 10 hodin).

10. Slezský dřevorubec

Obec Vendryně zve v neděli na mezinárodní dřevorubeckou soutěž. Na programu od 10 hod. ve vendryňském parku budou: soutěž nejlepších slezských dřevorubců, disciplíny pro veřejnost, řez extrémní pilou, vystoupení sokolnické skupiny, akce pro děti.

(pe)

 

Štítky: , , , , , , , , , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.