STŘÍTEŽ / V neděli 26. února se členové a příznivci MS PZKO ve Stříteži setkali na výroční schůzi.

Na programu bylo zhodnocení loňského roku a plány na ten letošní. Konaly se rovněž volby členů do výboru a revizní komise MS, a také představitelů, kteří se zúčastní Sjezdu PZKO.

Byly prezentovány plány spjaté s oslavami výročí 70 let PZKO, v rámci kterých střítežská Místní skupina spolu se sousedy – MS PZKO Hnojník bude pořádat společnou akci. Na programu bylo také vystoupení žáků z Polské základní školy Kubisze v Hnojníku.

V 2016 roce MS PZKO uspořádala novoroční schůzi, Den Matek, který byl spojen s brigádou a vaječinu s členy sboru Godulan-Ropica.

MS byla rovněž pořadatel každoročního obvodního setkání na Goduli. V říjnu se konal tradiční Podzimní koncert, jehož hlavní myšlenkou bylo výročí 150 let vzniku polské školy ve Stříteži.

Členové MS jeli i na výlet – do Chlebové chaty. Podařilo se jim rovněž zrekonstruovat poslední místnost v sídle MS PZKO.

Po schůzi byl pro děti připraven program – mini maškarní ples. V maskách se předvedly nejen děti, ale i dospělí. Tradiční karnevalové hry připravila Agata Ujka.

Nejbližší letošní akci bude smažení vaječiny.

tnj

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.