Nový rok 2017 zahájila v pondělí 2. ledna starostka Třince Věra Palkovská již tradičně setkáním s představiteli církví působících na území našeho města.

Během novoroční návštěvy třinecké radnice hosté zároveň požehnali na prahu roku 2017 Třinci a jeho vedení. Novoroční schůzka starostky města s pastory a faráři má kromě duchovního rozměru zároveň také smysl informativní. Všichni přítomní společně zhodnotili uplynulý rok a během setkání se navzájem informovali o možnostech spolupráce v letošním roce.

„Velmi si této novoroční tradice vážím, protože máme řadu společných aktuálních témat, o kterých můžeme společně hovořit a spolupracovat na nich. Záleží nám na tom, aby byl Třinec město, které má rádo lidi a je přívětivé rodinám, dětem, seniorům a potřebným. Důležité jsou dobré mezilidské vztahy a fungující rodina,“ uvedla starostka Věra Palkovská.

„Na vedení města si velice vážíme otevřenosti a komunikace, která probíhá s různými skupinami. Týká se to i vztahu města a církví. Fakt, že nový rok zahajujeme společnými modlitbami na radnici, je důkazem, že vedení města nejsou lhostejné ani duchovní hodnoty tohoto regionu. Velice si vážíme toho, že můžeme společně přemýšlet, jak jako církve můžeme být nápomocni rozvoji města,“ dodal pastor třineckého sboru Slezské církve evangelické a.v. Michal Klus.

Štítky: , , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.