TŘINEC / JABLUNKOV / KOZY / V nejbližších několika dnech si můžeme vyrazit poslechnout koledy na koncertech v Třinci a v Jablunkově. Některé pěvecké sbory ze Záolší se rovněž rozjedou koledovat do Polska.

Během pátečního koncertu ve farním kostele v Jablunkově si posluchači budou moci užít koledy v podání Mužského pěveckého sboru Gorol (při Místní skupině PZKO v Jablunkově), Polského farního sboru (Polski Chór Parafialny), Ženského pěveckého sboru Melodia (MK PZKO v Návsí) a dětské kapely Rozmarýnek. Interprety bude doprovázet Komorní orchestr (Orkiestra Kameralna). Koncert začíná tento pátek v 16.00 hodin.

Třinecká římskokatolická farnost při kostele sv. Alberta v Třinci vás tuto neděli zve na Koledy u jesliček (Kolędowanie przy Żłóbku). Přítomní zde vyslechnou polské koledy v podání dětí a mládeže – Farního sboru Drops, Farního školního sboru mládeže (Młodzieżowa Schola Parafialna) a spřáteleného Farního školního sboru z Goleszowa. Koncert začíná v 15.30 hod. v kostele sv. Alberta v Třinci.

Pěvecký sbor Lira z Darkova zve na XVII. Festival koled a vánočních písní (Festiwal Kolęd i Pastorałek), který se uskuteční v neděli od 16 hodin v kostele Zesłania Ducha Świętego v polské obci Kozy-Gaje. Vystoupí zde rovněž pěvecký sbor Akord ze Živce, Soubor písní a tanců Echo z Hečnarovic a Polský pěvecký sbor Hutník z Třince.

Překlad: Pygmalion

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.