KARVINÁ / Za námi je již pátý ročník Polského bálu (Balu Polskiego) v Karviné. V pátek 27. ledna v Domě Přátelství v Karviné se u polských, slovenských a zahraničních hitů tančilo až do rozbřesku.

K tanci hrála skupina Smolaři. Ples začal tradiční polonézou v provedení Folklorního souboru Bystrzyca (MS PZKO Bystřice), k tanečníkům se pak přidali i účastníci plesu. Soubor Bystrzyca předvedl také současný tanec na hudbu známé písničky od Adele.

Sambu, cha-cha, rumbu, paso doble a jive zatančili Karolina Veselá a Marian Michňa z TK TREND Ostrava. – Tomuto páru, jako nejmladšímu, se podařilo vybojovat nejvyšší mezinárodní třídu M – sdělila Mariam Szyja, která dění na plese uváděla.

V horním baru, u večeře a nápojů, byla možnost poslechnout si kapelu 4SMYKI, anebo rovnou si s ní zazpívat. Samozřejmě na karvinském plese nemohly chybět i květiny a kotiliony, taktéž tombola s atraktivními cenami.

5. Polský bál v Karviné navštívil generální konzul Polska Janusz Bilski, předseda HV PZKO Jan Ryłko, Andrzej Bizoń z Rady Kongresu Poláků a náměstek primátora Karviné Karel Wiewiórka.

Kc/tnj

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.