ŻYWIEC / Regionální soubor Oldrzychowice (MS PZKO Oldřichovice) se stal vítězem 47. Festiwalu Folkloru Górali Polskich w Żywcu.

Porota hodnotila vystoupení 24 souborů. Náš region reprezentoval soubor Oldrzychowice, který za program „Uvítání arciknížete Rudolfa na náměstí ve Vendryni“ (Powitanie arcyksięcia Rudolfa na rynku w Wyndryni) získal hlavní cenu, tj. Złote Żywieckie Serce.

K prestižní ceně soubor získal i šek na 10 tisíc zlotých. – O tom, že jsme vyhráli, jsme se dozvěděli před chvíli. Peníze budeme investovat do krojů a do cestování se souborem na festivaly – sdělil vedoucí souboru Marek Grycz.

ZR Oldrzychowice se festivalu účastní od 15. let. Nejvyšší ocenění získal i v roce 2014.

Slavnostní koncert vítězů, kterého se samozřejmě zúčastní i Oldrzychowice, se bude konat tuto neděli v Żywcu. Ve vítězném programu kromě Regionálního souboru Oldrzychowice účinkuje i soubor Młode Oldrzychowice.

Štítky: , ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.