ČESKÝ TĚŠÍN / Po několik generací patřil k velice oblíbeným profesorům gymnázia. Se studenty sdílel nejen své rozsáhlé vědomosti, ale i životní zkušenosti. S velkým zármutkem dáváme poslední sbohem Wilhelmu Frankovi, který zemřel v úterý 30. srpna ve věku 88 let.

Jeho žáci rádi vzpomínají na hodiny zeměpisu. Profesor byl vždy perfektně připraven, nepoužíval žádné poznámky, vše měl v hlavě. Od studentů žádal, aby si zapamatovali základní údaje a uměli se orientovat na mapě. Jeho způsob učení byl tak trochu nestandardní – na hodinách zeměpisu nechyběly i informace z etiky, životní zkušenosti a humor.

Narodil se 18. září 1927 v Žukově, bydlel v Českém Těšíně. Maturoval v Polském gymnáziu v Českém Těšíně v roce 1949. Po ukončení vysokoškolského studia v Olomouci se v roce 1953 stal učitelem zeměpisu a tělocviku v českotěšínském polském gymnáziu. Do důchodu odešel v roce 1989.

S redakci Zwrotu spolupracoval mnoho let a čtenáři tak mohli poznat jeho turistické a i technické zájmy.

Poslední rozloučení s Wilhelmem Frankem se bude konat v pondělí 5. září v 15 hod. v katolickém kostele v Českém Těšíně.

Štítky: ,

Komentáře



CZYTAJ RÓWNIEŻ



REKLAMA Walizki

REKLAMA
Ministerstvo Kultury Fundacja Fortissimo

www.pzko.cz www.kc-cieszyn.pl

Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republiky a Rady vlády pro národnostní menšiny.
Projekt finansowany ze środków Kancelarii Prezesa Rady Ministrów w ramach konkursu Polonia i Polacy za Granicą 2023-2024.
Publikacja wyraża jedynie poglądy autora/ów i nie może być utożsamiana z oficjalnym stanowiskiem Kancelarii Prezesa Rady Ministrów oraz Fundacji Pomoc Polakom na Wschodzie im. Jana Olszewskiego.